Millers-Oils-Logo

Lengyel Ádám és Molnár Bendegúz versenyzését mindig kiemelt izgalommal követjük, így volt ez már a Swift Cup Europe sorozatban is korábban. A VLN-ben eltöltött második évük tovább növelte az adrenalint, hiszen túl vagyunk több futamgyőzelmen, beleértve két 6 órás diadalt is.
Sajnos azonban a legutóbbi, 12 órás verseny második etapján, egy olajfolt okozta kiesés kérdésessé tette a már-már zsebben érezhető 2022-es SP3 bajnoki címet. Szomorú eset volt, hiszen ott is élről kellett kiállni, ráadásul az autó sem vészelte át sértetlenül a balesetet. Itt is szót kell ejteni a fantasztikus csapatmunkáról, hiszen az autó két hét leforgása alatt újra versenyképes lett, sőt mi több, a fiúk elmondása szerint pontosabb mint valaha. Azonban tulajdonképpen teszt nélkül, a műhelyből érkezett a GT86 a Zöld Pokolba. Óriási szerencsére, az időmérő során minden kis hiba felszínre és orvoslásra is került.
A kategóriáról érdemes tudni, hogy óriási ellenfélként több CLIO is indul, nagyobb teljesítménnyel és elsőkerék hajtással, mely a pálya több szakaszán – különösen amikor száraz – óriási előnyt jelent. Így ezeknek az autóknak a legyőzése, kiváltképp értékes. Szerepelt azonban a kategóriában egy másik GT86-os is, amit viszont Kazuki Nakajima terelgetett, akinek a neve F1 pontszerzőként is ismerős lehet, emellett a 2018-19-es WEC szezon végén Fernando Alonso és Sébastian Buemi társaságában végzett az élen.
Igazán inspiráló ellenfél! 🙂
S, hogy mi történt a versenyen? Talán a leghitelesebb ha a fiúktól “hallgatjuk” meg:

Molnár Bendegúz
“Győzelemmel folytattuk a bajnokságot, ráadásul nem is akármilyennel. Az előző futamon sajnos kiestünk egy olajfolt miatt, így a csapatnak nagyon gyorsan mindössze 2 hét alatt kellett helyre rázni az autót, hogy a mostani hétvégén rajthoz állhassunk. Ez annyira jól sikerült, hogy az autó jobb lett mint valaha volt.

A hétvége nevezési listáján szerepelt Kazuki Nakajima neve is az SP3-as, azaz a mi kategóriánkban. Azt hiszem, hogy őt nem kell bemutatni. Elképesztő érzés volt vele egy pályán versenyezni és szuper volt látni, hogy mennyire alázatos. Úgy gondolom sokak számára példakép lehet.

A 4 órás futamot a harmadik helyről kezdtük. Ádám rajtolt, majd én következtem a középső etappal. Elképesztően élveztem a versenyzést, talán életem autózása volt most ez. Volt olyan, kör, hogy 47 másodpercet tudtam faragni a hátrányunkból a változó körülmények között.🌦️ Próbáltam a legtöbbet kihozni a lehetőségekből és ez annyira jól sikerült, hogy hirtelen az első helyen találtuk magunkat. Az utolsó etapra ismét Ádám ült az autóba és szintén a maximumot hozta ki magából, záporoztak a jobbnál jobb köridők, végül a 4 órás futamot, mindössze 6 másodperc előnnyel megnyertük! 🏆🥇

Nagyon örülök, hogy egy ilyen csaptban versenyezhetek, ahol mindenki mindent megtesz a győzelemért. Ez hajt minket és úgy gondolom, hogy a mostani az eddigi legnehezebb és egyben legnagyobb győzelmünk is volt!

Vezetjük a bajnokságot, és már nem sok választ el minket attól, hogy mi legyünk az első magyar kategória bajnokok az NLS / VLN szériában.

Köszönöm a csapatnak❗️❤️

Lengyel Ádám
“We are back Baby! 🙂 Nincsenek szavaim❗3 hét kemény munka után sikerült egy roncsból újra versenyképes autót faragnunk❗A visszatérés tökéletesen sikerült, újabb győzelem a csapatnak és értékes pontok a bajnokságban, amivel növeltük az előnyünket az SP3-as kategóriában és több pozíciót javítottunk az abszolút értékelésben is❗2 forduló van még hátra az NLS-ből, szurkoljatok!”


Visszatérve a drukkoláshoz. 🙂 Ez a verseny számunkra is más volt, hiszen végre élőben volt alkalmunk átélni egy ilyen küzdelem izgalmait, hullámvölgyeit, látni a csapatszellemet, a csapatmunkát, együtt nézni a szektoridőket a képernyőn. Óriási élmény volt, amikor otthagyva a monitoron az utolsó előtti szektoron látható pár másodperces előnyünket, a célegyeneshez szaladva láttuk csak, hogy végül Ádám, vagy a Clio gurul át elsőként a célvonalon.

Szeretettel gratulálunk az egész csapatnak és személyesen is köszönjük az élményt! 🙂

Az autóban használt motorolaj:
Millers Oils CFS 0w30 NT+

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Folytatom a vásárlást
0